Hjemmeside
Olobot - Helse og medisinsk informasjon du kan stole på

Hjertesvikt: puste lettere

En av de tidligste symptomene på hjertesvikt er kortpustethet. Hjertet ditt kan ikke fungere godt nok til å pumpe blodet ut av hjertet, og dette fører blod til å sikkerhetskopiere i blodårene som fører til lungene. Fluid da lekkasjer fra blodårene inn i luftblærer i lungene dine. Dette gjør det vanskelig for oksygen for å gå inn i blodet, forårsaker kortpustethet.

Du kan oppleve åndenød under anstrengelse, som for eksempel når du bærer dagligvarer, klatring en trapp, eller i ro - selv om natten når du sover.

Du kan gjøre flere ting for å hjelpe deg å puste lettere:

  • Spis et sunt kosthold og unngå natrium (salt). Holde natrium inntaket på et minimum er mer enn bare ikke å legge til salt til maten. Mange forberedt og rask mat allerede store mengder av natrium tilsatt, så er det viktig å lese den ernæringsmessige informasjon om emballasjen. Siden vann og salt har en tendens til å reise sammen, noe som begrenser din natrium inntaket vil redusere mengden av væske kroppen din beholder. Snakk med helsepersonell om de beste måtene for deg å begrense inntak av natrium.

  • Ta hensyn til hva kroppen din forteller deg. Hvis du blir trøtt under en aktivitet, stoppe og hvile. Du kan alltid utsette behandling en oppgave som bærer deg ut.

  • Sove med flere puter støttet bak hodet og skuldrene for å gjøre det lettere å puste om natten. Hvis du oppdager at du trenger å bruke mange puter, eller flere puter enn vanlig, for å hjelpe deg å puste komfortabelt, ringe helsepersonell umiddelbart.

  • Snakk med helsepersonell om hva aktivitetsnivået er riktig for deg. Din leverandør kan hjelpe deg med å måle hva du kan og ikke kan gjøre.

  • Arbeid med helsepersonell for å utvikle en aerobic treningsprogram, deretter trening hver dag. Dette vil styrke både ditt hjerte og lungene, og bidra til å redusere mengden av væske som siver inn i lungene.

Kortpustethet kan være et alvorlig problem. Hvis du legger merke til en plutselig forverring eller du føler deg andpusten mens resten når du aldri har gjort før, ring din lege eller søke legehjelp umiddelbart.

Hjemmeside  >  Hjertesvikt  >  Symptomer & Årsaker  >  Hjertesvikt: puste lettere